och skojfriskt projekt
och ropar nån svikare
flinar hon fräckt

Där satt den(5 gånger om)

Det har pratats om kris och supportrar har till och med luftat sitt missnöje på träningsanläggningen Kamratgården, men efter 5-1 mot Elfsborg har IFK Göteborg fått lite arbetsro.

- Det fanns inte att vi skulle förlora i dag, säger Tobias Hysén som i allra högsta grad bidrog till den blåvita segern.

För det var ju så att Elfsborg tog ledningen tidigt i matchen, Martin Ericsson, och hade kommandot på plan när Stefan Selakovic i den 16:e minuten nådde just Hysén som strax utanför straffområdet gjordes ner av målvakten Ante Covic. Rött kort till Covic och initiativet över till IFK istället som på två fasta situationer - Sebastian Eriksson och Hjalmar Jonsson - gick till halvtidsvila i ledning. Jonssons frisparsmål för övrigt riktigt tjustigt.

I den andra halvleken var det Elfsborg som ville mest mot ett Blåvitt som släppte greppet och såg ut att spela på resultatet, men målet hittade inte gästerna. Istället kunde hemmalaget explodera sista tio minuterna, tre mål – Jakob Johansson två och Robin Söder ett.

its all over now.

I och med att Drott samtidigt vann över Skövde (33-19) försvann möjligheten till semifinal och säsongen är därmed slut för de regerande svenska mästarna. Samtidigt som laget gjorde sista matchen för säsongen gjorde tränare Robert Wedberg sin sista match som tränare för laget efter fyra säsonger. Att Johan Petersson också tackar för sig på elitnivå var också klart sedan innan.

- Det finns annat att göra i livet. Tanken är att jag skall sluta helt, men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden, sa han leende till SVT efter matchen.

Skönt dock att det avslutades med seger. När 7 minuter hade gått och det stot 5-0 till Guif så var man ju beredd på att det skulle bli en långsam och plågsam avrättning.Men Det hela tog så sakterliga fart och i andra halvlek så var det Guif som blev utspelat, tack vare främst målvakt Aggefors och Marcus Enström,som stod för inte mindre än 13 mål.
Så nu får jag och Anna hänga halsduken på hyllan under sommaren,och fika bort tillvaron istället. Gråsparvarna väntar.